Tuesday , February 7 2023

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila eshte ne post dhe sherbim te popullit te saj per 70 vite. Per te festuar kete rast jane organizuar nje sere aktivitetesh te cilat do te kulminojne ne ditet e pushimit, te konfirmuara per kete rast, nga 2 deri ne 5 Qershor 2022.

Keto kater dite festimi do te mbushen me aktivitete publike te shumta gjitheperfshirese. Ftojme gjithe komunitetin shqiptare ne Britanine e Madhe apo kudo qe ndodhen ne vendet e Commonwealth te festojne. Ja disa prej ketyre aktivitete:

File photo dated 04/06/12 of residents of Murrayfield Drive in Edinburgh, sitting down to a Jubilee street party. Plans are already being set in motion to mark the monarch’s Platinum Jubilee. Issue date: Friday February 5, 2021.

2 Qershor 2022, E enjte

The Queen’s Birthday Parade (Trooping the Colour)

Ne nder te datelindjes se Mbretereshes  1,400 ushtare, 200 kuaj dhe 400 muzikant do te mblidhjen sebashku ne uniforma tradicionale ne parade per te festuar datelindjen e Mbretereshes.  Parada fillon tek Backingham Palace dhe kalon ne The Mall tel Horse Guard’s Parade ku pjese do te behen edhe antare te familjes mbreterore ne karrocat tradicionale. Mbreteresha dhe familja do te jene ne ballkonin e Buckingham Palace.

Ndezja e pishtareve te respektit. Kjo eshte nje tradite qindra vjecare qe shoqeron rastet e festave, martersave apo perkujtimeve te monarkeve. Pishtaret te cilet perdoreshin si mjete komunikimi tani jane shendrruar ne simbol i unitetit midis qyteteve, shteteve dhe kontinenteve. ne 1897, pishtaret u ndezen per te festuar pervjetorin e djamant te Mbretereshen Victoria. Ne 1977. 2002 dhe 2012 pishtaret u perdoren ne pervjetoret e Argjentit, floririt dhe Diamantit te Mbretereshes Elizabeth II. Tani do te ndizen rreth 1 500 pishtare ne United Kingdom, Channel Islands, Isle of Man dhe UK Overseas Territories.

Ne 4 Qershor 2022 do te kete gara te vecanta me kuaj, nje koncert qe transmetohet nga BBC.

Ne daten 5 Qershor 2022 do te organizohen drekat komunitare. Kjo eshte nje tradite e cila ka filluar ne 2009 ku lagje te tera organizojne dreka dhe komuniteti bashkohet dhe feston ne rruget e e mbyllura per trafikun duke krijuar nje atmosfere festime.

Gjithashtu ne formatin e karnavaleve do te kete punojes nga fusha te ndryshme qe me artin e tyre do te krijojne atmosfere festime, femij shkollash qe do te perdorin flamure per te treguar historite e tyre.

Ju mirepresim

Lexo gjithashtu

Fishing licensing / Lejet e Peshkimit

      TIRANË, 5 maj sipas Agjensise se Lajmeve : Prej fillimin të këtij …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.