Tuesday , February 7 2023

90.3 Milion Euro per hekurudhen, a eshte efikase apo shpenzim qe duhet bere?

Ne me pak se 5 dite nga deshtimi i prokurimit direkt, lancohet njoftimi se do te kete nje tender per rikonstruksionin e nje pjese te rrjetit hekurudhore Shqiptare dhe ndertim i nje segmenti krejt te ri.

Projekti kap koston e 90.3 milionë eurove, të cilat do të financohen një pjesë në formë kredie nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, ndërsa pjesa tjetër në formë granti nga Bashkimi Europian përmes kornizës së investimeve në Ballkanin Perëndimor.

Brenda këtij fondi do të kontraktohet si operatori për kryerjen e punimeve, ashtu edhe shërbimi i mbikëqyrjes së punimeve.

Linja ekzistuese hekurudhore prej 34.17 kilometrash mes Tiranës dhe Durrësit do të rehabilitohet, ndërsa do të ndërtohet edhe lidhja mes saj dhe Aeroportit “Nënë Tereza”. Kjo linjë e re do të ketë një gjatësi prej 5 kilometrash.

Ne ekonomine e cdo vendi, duhen pare perparesit dhe volument e mallrave dhe efikasitetin. Njekohesisht duhet patur parasysh se bota po shkon drejt sistemeve te reja te transportit me tren dhe ndoshta kjo do te duhej te merret shume ne konsiderate ne zhvillimin e Shqiperise.

 

Per cdo kompani te interesuar na kontaktoni ne info@abcci.com

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.