Tuesday , February 7 2023

Mesazhi i Zotit Hoxha per 2018-ten

Message from the President of ABCCI

Mr. Zenel Hoxha for New Year 2018

Mesazhi i Presidentit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri Britani e Madhe zotit Zenel Hoxha për Vitin e Ri 2018

 

Dear Friends and Members of the Chamber,

 

On behalf of the Albanian British Chamber of Commerce and Industry Board of Directors I would like to thank you for your continued support to the chamber during 2017. It has been a truly challenging and successful year both in terms of working with members and promoting Albania to British Investors in UK.

 

2018 brings us closer to life changing opportunities of investment in renewable energy, hospitality as well as promoting Albanian products and prospects with an Economic Forum to be held in UK in May. While the visit in mid-February to Albania from Members of the British Parliament and the Dinner with the ABCCI will bring members and friends of the Chamber together to celebrate our cooperation.

 

This year also marks two important initiatives of our Chamber: the establishment of the Exporters Committee (from Albania to UK) and the IT Support Network. The Exporters Committee is a new initiative where the Chamber is reaching out to the Albanian producers with potential to export in UK and therefore add value to their products. The Chamber will provide them with a forum to share ideas and offer support with legal and export advice as well as match making. Our monthly IT Support Network meetings will bring together companies from different industries which are embracing the potential of e commerce while taking prudent steps to safeguard their online security too.

 

I would like you to look at some of the key events of 2017, here and invite you to participate at the exciting ones planned for 2018.

 

I would like to wish you great success and peace for the year ahead with a quotation from President Roosevelt which echoes so truthful to the today businesses ‘Do what you can, with what you have, where you are’

 

Të nderuar Miq dhe Antar të Dhomës,

 

Në emër të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri Britani e Madhe, Bordit të Dhomës dhe emrin tim personal ju falenderoj për mbështetjen dhe bashkëpunimin tuaj me Dhomën për vitin 2017. Ky vit ka qenë një vit shumë i ngarkuar si në bashkëpunimin me antarët tanë por edhe me promovimin e Shqipërisë në Britaninë e Madhe përpara investitorve të mundshëm.

 

2018 e bën më të prekshme mundësinë e arritjeve të mëdha si investimet në energji të rinovueshme, turizëm si edhe promovimi i produkteve shqiptare apo organizimi i Forumit Ekonomik në Britani në Maj. Ndërkohë që me kënaqësi ju njoftojmë për vizitën në Shqipëri në mes të Shkurtit të Grupit Parlamentar Britanik të Miqësisë me Shqiperinë ku Dhoma do të shtrojë një darkë për të festuar bashkëpunimin tonë.

 

Ky vit gjithashtu shoqërohet me dy iniciativa të reja të Dhomës: Krijimi i Komitetit të Eksporteve KE të produkteve Shqiptare për në UK dhe Networku i Mbështetjes për Informacionin e Teknologjisë. Për eksportet, KE, është një iniciative që do krijojë një platformë shkëmbimi mendimi por edhe mbështetje dhe këshillim për të gjithë kompanitë që kanë produkte të mundshme për eksportim. Ndërkohë që takimi i për muajshëm i IT do ti mundësojë kompanive nga industri të ndryshme të kuptojnë dhe fillojnë të përdorin të rejat e fundit të teknologjisë në funksion të rritjes së produktivitetit ndërkohë që rrisin sigurinë online të tyre.

 

Dëshirojë t’ju ftojë të rishikoni disa nga aktivitetet që Dhoma bëri në 2017, duke klikuar këtu, dhe gjithë aktivitetet e reja të planifikuara për 2018 në faqen tonë të web.

 

Dëshirojë tju uroj suksese dhe paqe për vitin që kemi përpara duke ju lënë me një shprehje të madhe të Presidentit të USA Roosvelt: ‘Bëni më të mirën e asaj që mundeni, me atë që ju gjenden, kudo që ju jeni’.

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.