Tuesday , February 7 2023

Bota e Udhetimit, Turizmi investimi i duhur me 2.8 Miliard biznese te perfshira ne ekspoziten e Londres ne Nentor

Sapo shikon ftesen e derguar nga organizatoret e World Travel Market per pjesmarrjen kete Nentor nga 6 deri me 8, ne Londer mendon mbi potencialet e medhaja qe Shqiperia ofron ne fushen e turizmit.

Qe te merrni pjese na kontaktoni ne info@abcci.com ose tel 042341020

Kokretisht bota e udhetimit per pushime ka kaluar, si shume industry te tjera, nje periudhe te veshtire me vende te mirenjohura te turizmit te cilat tashme konsiderohen jo te sigurta per turistet, me agjensi te ndryshme udhetimesh te cilat kane falimentuar dhe lene nje shije te hidhur me turistet e mbetur peng neper vende te ndryshme te botes. Agjensite prestigjoze jane ne kerkim te alternativave te sigurta per klientet e tyre qe normalisht ekrkojne eksperienca te reja dhe te mira.

 

Shqiperia gjate dy vitetet e fundit ka marre si sere levdatash nga ekspert te fushes se turizmit te salat sigurisht qe kane rritur numrine e vizitoreve tursit te huaj, por qe fatkeqesisht eshte shume e veshtire qe te mudnt e japesh nje numer te sakte pasi pikat kufitare I kane te ndara vetem sipas nenshtetesive, hotelet apo shtepite qe japin dhoma me qera nuk japin statistikat e sakta pasi eshte nje ngarkese e tepert per biznesin e tyre, te dhenat indirekte te dalura nga sasite e shitjeve per hoteleri turizmin jane shpesh te keq perfaqesuara per shkak te evazionit fiscal apo edhe te deklarimeve jo profesionale te identifikimit te sasive te mallrave te shitura dhe llojet apo feshen e bleresve. Prandaj ne nuk do te perfshihemi ne statistika por do te theksojme se

 

Dhoma Britanike fton te gjithe kompanite te cilat deshirojne te kene sa me shume turist te huaj te marrin pjese ne WTM. Keto kompani mund te jene edhe hotele te cilat ofrojne vete ture per grupet turistike ashtu sikur edhe nje grupin hotelerish apo edhe bashkish te cilat duhet te informohen se si te tjeret marketojne turizmin qe kane dhe se ku ne jemi krahasimisht me ta dhe cfare mudnt e bejme per te perfituar nga keto bukuri dhe potenciale qe kemi.

 

Dhoma Britanike ka lanuar disa here pyetesor per hoteleri turizmin per te identifikuar trendin e zhvillimit, ne se kane nevoje per investime apo ekpertize e marketim. Eshte kenaqesi te shohesh qe edhe gjigandi I udhetimit ekspozita e ETM kete vit ka krijuar ju forum per te vene ne kontakt investitoret e mundshem me kompani dhe qeveri pjesemarrese ne WTM.

 

Por mbi te gjitha ne I bejme thirrje te gjithe kompanive te fushes se turizmit te bashkepunojme per te perfituar nje reklamim sa me te madh te biznesit te tyre ku mbeshtetja edhe nga ana e qeverise do te vere ne vemendje te investitoreve te huaj turizmin shqiptare, pra le te jemi sponsorizues te ketij aktiviteti ne vitet qe vijen per te pasur logon e shqiperise attashuar me logon e WTM e pare cdo vit nga 2.8 miliar biznese ne vit.

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.