Tuesday , February 7 2023

Cov-19 disa udhezime per manaxhimin e situates

Të nderuar miq të Dhomës Britanike,

Fillimisht ju urojmë të jeni sa më mirë!

Për të parandaluar përhapjen e virusit, Qeveria Shqiptare ka marrë një sërë masash të cilat ndikojnë në jetën e përditshme, rrjedhimisht edhe në mbarëvajtjen e biznesit.

 

Këtu mund të gjeni të përmbledhura disa nga masat e updatuara nga Qeveria Shqiptare. Për informacion më të përditësuar dhe këshillim më të detajuar na kontaktoni në emailin tonë zyrtar  info@abcci.com:

  1. Limiti i lëvizjeve të këmbësorëve vetëm me leje të personalizuar që duhet të merret në  plaftormën e-albania ose duke dërguar një mesazh në numrin 55155; Lëvizja e makinave është e ndaluar dhe lejohen vetëm ato me autorizimin përkatës ; ndalimi i plotë i lëvizjeve urbane,interurbane ; ndalimi i fluturimeve me Italinë, Britaninë e Madhe, Gjermaninë, Austrinë, Zvicrën dhe Hungarinë përveç Turqisë.
  2. Mbyllja e kufinjve me shtetet fqinje : Maqedoninë e Veriut, Kosovën, Mali i Zi dhe Greqinë përveç për qëllim shpërndarjen e mallrave dhe shërbimeve thelbësore.
  3. Mbyllje të çdo aktiviteti ekonomik përveç shërbimve jetike si pikat ushqimore, farmacive, produkteve elektronike dhe elektrike,lëndëve drusore, prodhimeve ushqimore dhe bizneseve që punojnë me porosi online ; mbyllja e çdo sistemi arsimor deri në një njoftim të dytë.
  4. Shtyrja e pagesave të kredive ( pa kamatë-vonesë) të bizneseve deri ne 31 Maj 2020; Shtyrja e pagesave të qirave të aktiviteteve ekonomike të mbyllura gjatë pandemisë në një moment të dytë.
  5. Pas datës 19 Mars 2020, qeveria shqiptare publikoi planin financiar për të menaxhuar situatën pandemike ku mund të përmendim:Investimi me  2.5 miliardë lekë për Ministrinë e Shëndetësisë ; 10 miliardë lekë të gjitha aktiviteteve që nuk mund t’ju paguajnë pagat punonjësve ; Falja e kamatë- vonesa të konsumatorëve ( familjeve ose bizneve të vogla ) deri në 1.5 miliardë lekë ; ri-skedulimi i tatimit mbi të ardhurat për bizneset që kanë 2-14 milionë lekë xhiro vjetore që nga gjysma e vitit 2020 ; shtyrja e afatit të deklarimit  të  bilancit online ose fizik të bizneseve përkatëse në QKB ( Qendrën Kombëtare të Biznesit) deri në 1 Qershor 2020.

Lexo gjithashtu

Tranime te metejshme te Dhomes Britanike

Dhoma Britanike ne Shqiperi konfirmon vazhdimsine e trainimeve te meposhtme. Ftohen te marrin pjese: Manaxher, Punojes, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.