Tuesday , February 7 2023

Covid-Passport- zgjidhja per lehtesimin e udhetimit?!

Shume shtete jane duke negociuar mundesine e pajisjes se qytetareve te tyre me nje pashaport per ata qe e kane marre vaksinen kundra covid.

Ne perpjekjet per te mesuar se kur mund te kthehemi ne normalitetin e levizjes se lire, Dhoma ka mesuar se bisedimet per pashaporten e vaksines se covid jane intensifikuar. Greqia eshte nje nder vendet me te goditur nga mungesa e turizmit dhe eshte perllogaritur qe mungesa e turizmit ne veren e 2021 do te shkaktonte nje kolaps te shtetit Grek. Prandaj shume vende po i pershpejtojne bisedimet dhe logjistiken e pajisjes me nje dokumentacion te tille.

 

Vendet te cilat e kundeshtojne idene e ketij dokumenti jo vetem qe nuk jane te varura nga turizmi per GDP e tyre, si Greqi mbi 4% e GDP vjen nga turizmi, por gjithashtu nuk deshirojne te gjendn perpara problematikes dhe akuzes se krijimit te nje sistemi me dy- klasa te shoqerise duke dskriminuar ata qe kane zgjedhur te mos vaksinohen.

Per shqiperine, e cila ka ndjekur nje politike shume tolerante ndaj vizitoreve, kjo problematik nuk ka aq ndikim sa ka ne pergjithesi situata nderkombetare e manaxhimit te Covid.

 

23 Shkurt 2021

 

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.