Tuesday , February 7 2023

Eshte koha per te nxitur investime nga Britania me paketa terheqese fiskale, zoti Hoxha ne emisionin 7pa5 ne Vizion Plus

Sot, me 21 Nentor 2017, Presidenti i Dhomes se Tregtise dhe industrise Shqiperi Britani e Madhe i ftuar special ne emisionin e shume ndjekur 7pa5 te televizionit kombetar Vizion Plus, flet per punen e Dhomes ne promovimin e Shqiperise dhe gjithe potencialin qe ajo ofron. Today, 21 Nov 2017, Mr Hoxha President of the Albanian British Chamber of Commerce and Industry was invited at the prestigious morning show 5to7 at the Vizion Plus National TV to talk about the potential that Albanian offers to the Foreign Direct Investors.  

Gazetaret z. Norjan Lole dhe znj. Pranvera Borakaj u interesuan per te ditur me shume mbi punen qe Dhoma po ben me Bashkite ne Shqiperi, duke ju referuar edhe disa takimeve te realizuara me to ne Shqiperi por edhe ne Londer. Zoti Hoxha shpjegoje rendesine dhe potencialin qe ato tashme kane, per shkak edhe te ndryshimit te ligjit dhe decentralizimin, si edhe nevojen qe te jene me aktiv ne paraqitjen e oportuniteteve per biznes ne format qe investitoret e pranojne dhe ju intereson. The moderators Mr. Norjan Lole and Miss Pranvera Borakaj focused their interest on the efforts of the Chamber promoting the investment opportunities through cooperation among others with Local Government too. Such focus has come due to the change of legislation and decentralization giving more power to the local government and therefore enabling the Chamber to guide and support them on preparing and presenting the offers in the desirable format for the FDI. 

Nje rendesi te vecant ju kushtua elementeve qe e bejne nje vend interesant per investitoret e huaj dhe se si Shqiperia mund te jete e tille, ne nje kohe kur vete banoret e saj nuk mund ti shohin keto oportunitete apo jane pesimist ndaj tyre. The questions to Mr. Hoxha focused on the support and benefits that the business opportunities can offer to the FDI, while most of the local businesses can not, for various reasons, make good use of such potentials. 

Na ndiqni ne kete intervist dhe na dergoni komentet a po pyetjet tuaja ne  info@abcci.com. Please follow the interview herein and send us your comments at info@abcci.com

 

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.