Tuesday , February 7 2023

Eshte koha per te Shkelqyer.

Eshte Koha per te Shkelqyer. Ky eshte tituli i prestigjozes The Guardian ne Britani per te pershendetur industrine me rritje te larta ate te prodhimit te energjise  ate djellore. Sot u mbyll me sukses ekspozita dedikuar energjise djellore, ne Birmingham, UK.

 

Disa te dhena: vitin e kaluar prodhimi I energjise djellore kishte rritjen me te madhe nga te gjithe energjite e tjeraduke I bere qe ekspertet te krijojne edhe termin : epoka e re e enrgjise. Nderkohe qe energjia e rinovueshme zuri dy te tretat e prodhimit blobal me solaren ne qender te vemendjes.  Kjo shtytje drejt energjise djellore eshte edhe si pasoje e politikave qeveritare dhe si rrjedhoje edhe e cmimeve te ulta te produkteve solare te realizuara ne Kine.

 

Ajo qe eshte interesnate dhe qe shpejt mund te ndodhi edhe ne Shqiperi eshte fakti qe parashimi I cmimit te shitjes ne krye te pese vjeteve, te energjise se rinovueshme pra kryesisht solare dhe e eres eshte se do te arrije te jete edhe me e lire se ajo tradicionale. Kjo eshte nje mundesi e cila duhet pare me shume kujdes nga investitoret sepse nuk do te thote automatikisht qe eshte nje ide e mire investimi por do te thote qe margin I fitimit duhet te perllogarit me pak skepticizem per te eleminuar problematikat e mevonshme.

 

Dhoma Britanike do te zhvilloje nje takim te dyte me komoanite e fushes se energjitikes ne Londoer. Ne qofte se deshironi te merrni pjese dhe te perfitoni nga mundesite e takimeve te organizuara, na kontaktoni ne info@abcci.com

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.