Tuesday , February 7 2023

Fishing licensing / Lejet e Peshkimit

     
TIRANË, 5 maj sipas Agjensise se Lajmeve : Prej fillimin të këtij muaji, të gjithë të interesuarit që kërkojnë të pajisjen me leje peshkimi duhet të aplikojnë online në portalin e-Albania.

Udhëzimi i ri i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, përcakton kriteret për të gjithë të apasionuarit pas peshkimit.

Sipas relacionit që shoqëron këtë udhëzim, “aktiviteti i peshkimit çlodhës-argëtues kryhet në përputhje me legjislacionin në fuqi të peshkimit. Gjatë ushtrimit të peshkimit çlodhës-argëtues përdoren të gjitha kategoritë ujore dhe veglat e peshkimit duhet të jenë: jo më shumë se 2 kallama për peshkatar; jo më shumë se 3 grepa për kallam; jo më shumë se 10 grepa dore për peshkatar dhe rrjetë e vogël dore.

Peshkatari zë jo më shumë se 5 kg produkte peshkore në ditë dhe kjo sasi mund të tejkalohet nëse zihet një individ i vetëm me një peshë më të madhe se 5 kg.

Gjatë  ushtrimit  të  aktivitetit  të  peshkimit çlodhës-argëtues nuk lejohet të zihen tufat e riprodhuesve. Kërkesa për pajisjen me autorizim për peshkim çlodhës-argëtues kryhet online nëpërmjet  portalit e-Albania, në linkun: https://e-albania.al/.

  5 Maj 2022

The National Press confirms that all interested parties in fishing must apply for licensing at the online government portal e-Albania.

 

The new instruction anounced by the Ministry of Agriculture and Rural Development has clear information for all interested parties.

 

The fishing as lobby must be within the framework anounced. During such hobby activity the aplicant must have: no more than 2 fishing roads, no more than three hooks for the road, no more than ten hand held hooks and one small hand held net.

 

The applicant should not catch fish and/or group of fish which are on reproduction season. The application for licensing should be submited at e-Albania.

 

The licensing are short term and not mroe than 30 days long.

     

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.