Tuesday , February 7 2023

Intervista e Zotit Zenel Hoxha ne Fax New mbi te ardhmen ekonomike te Shqiperise

Kreu i Dhomës Birtanike të Tregëtisë Zenel Hoxha për “Fax News” ka deklaruar se korrupsioni  është kanceri i vendit dhe se “Projekti 1 miliard euro” duhet të kishte më shumë konsultime.

“Shqipëria vazhon të mbetet me kosoton më të partë në rajon. Buxheti nuk siguron një rritje afagjate ekonimike. Duhet të ishte parë në një kontekst të gjerë edhe për të ardhmen e vendit. Duhet që çdo qytetar shqiptar të gjente veten në këtë buxhet. Unë mendoj që shifrat e paracaktuara në këtë buxhet nuk e realizojnë dot këtë.

Taksa e koroporatës e pandryshuar. TVSH-ja është shumë e lartë, 20%. Taksa për dividentin përsëri e pandryshuar. Shqipëria e ka shumë të nevojshëm kapitalin e huaj për t’u zhvilluar dhe ky buxhet e pengon këtë.  Konsultimet me biznesin për buxhetin kanë qenë të pakta.Paketa fiskale duhet të rishikohet dhe të gjenden hapësia.

Korrupsioni shqiptar vazhdon te mbetet kanceri në shoqëri. Mendoj se duhet ndryshime rrënjësore në administratë. Shkurtimi i kalvareve që sillet vërdallë një biznes. Çdokush që e quan  veten biznesmen ka një sërë pengesash.

Shipëria nuk e ka luksin e preferencave për të bërë biznes. Shqipëria duhet të ketë standarte edhe në turizëm. Unë besoj që kushdo që ka një bujtinë përpiqet të mbijetojë dhe duhet të mbështetet ky biznes.  Qeveria duhet të krijojë kishte shumë lehtësusese për biznesin.

Prjetet private publike janë projekte që janë testuar edhe në vende të mëdha. Hapi që ndërrmori qeveria në pamje të parë është i mirë. Por nga ana tjetër kjo paketë duhet të kishte tërhequr ekspertë vendas dhe të huaj për të praktikuar ky projekt, për të pasur më shumë konsultime.  Por nga ana tjetër Shqipëria duhet të zhvillohet , por  në aspektin afatgjatë është me dobi, por mbetet për t’u diskutuar mënyra sesi do të implementohet”, u shpreh Hoxha

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.