Tuesday , February 7 2023

Ja demi me i madh qe po vihet re nga puna ne distance.

Sipas te dhenave te siguruara nga FT, eshte konfirmuar nje fenomen qe kerkon adresimin urgjent nga kompanite e sektorit financiar ne eprgjithesi dhe bankar ne vecanti. Fuqia punojese po ndihet e pa interesuar dhe po largohen nga keto vende pune.

Me fillimin e pandemise sektori financiar ishte nder te paret qe adresoje me lehtesi, duhet thene, ceshtjen e punes nga shtepia. Megjithate nje vit ka kaluar dhe shume prej zyrave te tyre jane mbyllur, por problematika qe ata hasin eshte krejt tjeter: rreziku i humbjes se personelit te duhur per shkak te lodhjes.

Mbyllja ne shtepi ka shkaktuar nje rritje te shqetesimeve mendore dhe kompanite po kerkojne menyra te reja per tu kujdesur per punojsit e tyre qe i kane ne distance. Ata ndjejne nje rrijtje te mendalitetit po pozitiv, rendiment te ulet dhe personel qe e jep doreheqen. Nderkohe qe eshte paradoksale pasi ne ekte kohe pnademie ka kerkesa te shumta per sherbimet e ketij sektori si te financimit por edhe bankar dhe keshillimit financiar.

Sipas profesoreshes Kira Schabram nga Instituti i Biznesit Foster ne Seattle : “Ka nje lidhje direkte midis rendimentit ne pune dhe gjendjes pozitive shoqerore dhe individuale te personit. Ne kete situate ku personeli ndihet i lodhur pasi jane te izoluar eshte shume me e natyrshme te shohim doreheqje te shumta” .
Rrjedhimisht mendohet se ne nje te aferme te afert shume prej metodika e kryerjes se punes ne kete sektore do te duhet te reformohet perseri.
15/04/2021

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.