Tuesday , February 7 2023

KPMG dhe skalndali i ri nderkombetar me GUPTA

Dhoma e Tregtise dhe Industrise Shqiperi Britani e Madhe ne postimet e saj, ne mes te Shtatorit 2017, ka trajtuar ceshtjen e kredibilitetit dhe problematikave qe kane shkatuar kompanite e medhaja te auditimit me anshmerite e tyre apo mos raportimet profesionale, sjell ne vemendje nje tjeter skandal te cilin prestigjozja Financial Times ne botimin e dt 2 Tetor e nis me sygjerim per masa te shpejta dhe drastike te operacioneve te KPMG ne SA ne qofte se do te shpetoje imazhin e saj nderkombetar kjo edhe ne mbeshtetje te paralajmerimit qe i ka dhene edhe Guvernatori i Bankes Kombetare te SA.

Konkretisht KPMG akuzohet per auditimet qe ajo ka bere ndaj kompanive ne pronesi te familjes Gupta si edhe raporti Sars qe ka prodhuar. KPMG ka pushuar CEO dhe pjesen me te madhe te ekipit drejtues por nderkohe po humb disa nga klientet e saj me te mire me te cilet ka marveshje mbi 15 vjecare.

Mbetet te shikohen efektet me te gjera qe do te rrjedhin nga vazhda e skandaleve te kompanive nderkombetare audituese, deri pse jo edhe ne nivelin e prezantimit te masave te reja nderqeveritare per kontrollimin dhe nxjerrjen perpara pergjegjesise te kompanive audituese.

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.