Tuesday , February 7 2023

Kthimi ne ‘Normalitet’

Kthimi ne ‘Normalitet’ – Cfare eshte Normaliteti I Ri? Si mund te mbijetoje biznesi ne kete kohe? Masat qe duhet te merrni.

8 May 2020

Shqiperia po i rikthehet “normalitetit” , pas 11 Majit rihapen

klinikat dentare,

dyqanet ne qendrat tregtare dhe

qendrat e bukurise

 

Ndersa pas 18 Majit hapen baret dhe restorantet.

Qeveria Shqiptare por edhe te vendeve te tjera kane vedosur nje seri rregullash qe duhen zbatuar, ne te kundert bizneset do te penalizohen. Me posht do te gjeni rregullat qe duhet te plotesoni. Por fillimisht disa keshilla nga Dhoma, per me shume na ndiqni ne seksionet informuese te Webminaret cdo te shtune ne oren 11.

Bar dhe resorantet:

Sherbimi vetem ne ambientet e jashtme, max 2 persona per tavoline dhe nje meter larg. Sa prej bizneseve mund te plotesojne kete kusht. Sipas nje studimi te thjesht ne nje zone te Tiranes, lagja 2, mesatarisht 1 ne 15 bar resorante kane ambient te jashtem mjaftueshem per kete standart.

Tendenca: lokat qe jane ne periferi dhe me ambiente te jashtme do te plotesojne kerkesen e konsumatoreve

Efektet negative: falimentim masiv I ketij sektori por edhe rritje e perdorimit te makinave dhe udhetimit qe konsumatoret te shkojne ne keto destinacione te reja

Oportunitetet dhe Keshilla: Konvertimi I bar resoranteve ne platforma take away dhe sherbim ne dere ( pra porositja online dhe klientet e vejne dhe e marrin porosine ne oren e caktuar tek dera e lokalit). Kovertimi I gatimeve dhe produkteve per take away. Kjo redukton kostot per personel prites dhe sherbyes dhe rrit kapacitetet per personel prodhues te produkteve.

Dyqanet ne Qendrat Tregtare:

Ne qendrat tregtare, një vizitor mund të qëndrojë vetëm për maksimum 2 orë dhe në qendër nuk mund të lejohen më shumë se 50% e kapacitetit të saj në të njëjtën kohë; duhet te kene me detyrim nje dhome izolimi mjekesor ne rast se dikush ne qender dyshohet qe eshte i infektuar nga virusi.

Tendenca: Dalja e konsumatoreve ne Qendra Tregtare ka qene gjithemone ne konceptin e kalimit te nje dite argetuese. Klientet do te preferojne blerjen dhe dyqane prane shtepive te tyre.

Efektet negative: dyqanet ne qendra tregtare do te kene renie te ndjeshme te te ardhurave te tyre, por edhe familjaret do tju duhet te gjejne alternative argetuese per familjen.

Oportunitetet dhe Keshilla: Kompanite qe kane dyqane ne qentrat tregtare duhet te rrisin prezencen online, gjithashtu mund te arrijne nje marveshje me dyqane komplimentuese per te marre nje pjese te hapsires se tyre ( space sharing) ku mund te reklamojne produkte dhe te jene me afer klienteve te tyre.

Dhoma ka nje sere ekspertesh qe keshillojne antaret e saj ne alternativat qe mund te gjenden per pershtatjen e binzesit ne kete situate te paprecedent. Ne qofte se deshironi te perfitoni nga ndihma e dedikuar na kontaktoni ne info@abcci.com ose tel 0694031007.

Per protokolle te tjera klikoni ketu

https://e-albania.al/PopupBizneset/protokollet.html

 

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.