Tuesday , February 7 2023

Mbi 40% e bizneseve ne sondazh tregtojne mbi 60% e produkteve te tyre online

 

Pandemia e shkaktuar nga Covid-19, e gjeti botën të pa përgatitur për një skenar të tillë. Shumica e bizneseve u bllokuan, me levizjet e ndaluara tërësisht apo me pamundësi për të transportuar produktet e tyre tek konsumatori tradicional që në përgjithësi i blente vetë në pikat e caktuara.

 

 Nga fillimi i pandemisë Dhoma ka bërë disa testime për të parë gjendjen e disa elementeve të rëndësishëm për ecurise dhe potencialit të kompanive shqiptare. Ne testuam fleksibilitetin për përshtatje, protokollet e masave por edhe aftësinë për të manaxhuar apo punuar në distancë në realitetin e ri.

 

Sondazhi i lancuar në fund të Janarit 2021, të cilin mund ta plotësoni këtu në se nuk e keni plotësuar mëparë, ka për qëllim matjen e ndryshimit të mendësisë së kompanive ndaj botës së internetit dhe përdorimin e tij në favor të rritjes së shitjeve.

Metodika e përdorur është bazuar në informacionin, kërkesat dhe indikimet që ne marrim nga antarët për nevojat e tyre si psh ato në fushën e tranimit për manaxhimin në përgjithësi dhe atë dixhitale në vecanti. Këto informacione baze, ekipi ynë, i shëndron në platform me pyetje për kompani nga e gjithë Shqipëria dhe rajoni. Janë pikerisht këto gjetje të cilat ndikojne edhe në përshtatjen e punës tonë. Ja disa nga gjetjet që reflektojn Sondazhi i lancuar në fund të Janarit 2021, të cilin mund ta plotësoni këtu në se nuk e keni plotësuar mëparë. Ky sondazh ka për qëllim matjen e ndryshimit të mendësisë së kompanive ndaj botës së internetit dhe përdorimin e tij në favor të rritjes së shitjeve. Metodika e përdorur është bazuar në informacionin, kërkesat dhe indikimet që ne marrim nga antarët për nevojat e tyre si psh ato në fushën e tranimit për manaxhimin në përgjithësi dhe ato dixhitale në vecanti. Këto informacione baze ekipi ynë i shëndron në platform me pyetje për kompani nga e gjithe Shqipëria dhe rajoni. Janë pikerisht këto gjetje të cilat ndikojne edhe në përshtatjen e punës tonë. Ja disa nga gjetjet të cilat tashme Dhoma i interpreton ne trainime mbështetëse në fushen e marketimit kryesisht ne mediat sociale.

Disa të dhëna
Numri i komanive pjesëmarrëse 103, dhe vazhdon te rritet
Kompanite sipas industrive
Asnjera prej tyre nuk kishte mbi 60% te shitjeve online përpara pandemisë
Tani mbi 20% e te anketuarve shesin / marrin porosite për mbi 60% të produkteve të tyre online
Mbi 90% e tyre kanë faqe në FB, web por edhe Instagram e

Për alternativa të tjera vetëm 40%

Për të gjithë të interesuarit pë interpretim më të thelluar të të dhënave, na kontaktoni në info@abcci.com

Kërkojmë mirëkuptimin tuaj në lidhje me faktin që rritja e shitjeve online nuk do të thotë se kompania ka rritje në shitje në krahasim me një vit më parë. 

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.