Tuesday , February 7 2023

Minierat, investimet dhe kushtet e punes. Londer 30 nentor 2017

Sot me 30 nentor 2017 u zhvillua ne Londer takimi per minierat dhe gjithecka ne lidhje me industrine minerare.  Nje industri ne rritje, per te gjitha mineralet. Menaxhimi i sakte ketyre minierave, teknologjia e dyta jane aresyet e suksesit. Te gjithe jane ne unison se klima e te berit biznes ne vendet ku ata operojne eshte aresyea qe ata vazhdojne te rritin kapitalet e tyre. Nje kompani magjepse ka nisur jeten e saj ne 2010 ne Ukraine, vazhdon te ec me ritme te shpejta duke perballuar dhe kostot e luftes Rusi -Ukraine, te cilat ndikuan ne uljen e te ardhurave te pergjithshme gati tre here. Aresyeja, – klima mbeshtetese, infrastruktura te dyja te siguruara nga shteti, fuqia punetore e pergatitur=  suksesi i garantuar. Ata paguanin minatorin 40 dollare ne ore.
Pjesemarrja e investitoreve te huaj do te ridimensiononte dhe zhvillonte industrine tone minerare sipas standardeve nderkombetare. Te gjithe keta drejtues te kompanive nderkombetare te industrise minerare nga Kanada, ShBA, Afrika e Jugut, Australia, Europa, Azia ne asnje moment nuk diskutuan pengesa te cilat ju jane shkaktuar nga korrupsioni apo burokracia. ne nje analize te shpejte keto kompani nuk do te perfshiheshin ne nje vend ku do te detyroheshin te paguanin nen dore. dhe po ne nje arsyetim te shpejt, duke patur parasysh nga njera ane qe reservat qe ka Shqiperia jane shume te mira dhe nga ana tjeter mos patjen e kompanive te tilla ne shqiperi,  mund te thuhet se ndoshta kjo eshte arsyeja se perse sektori i minerareleve po manaxhohet vetem nga kompani shqiptare te cilat me hir apo pahir jane te detyruara te pershtaten me problematikat,  semundje qe po e mbajne Shqiperine si nje nder vendet me te varfera ne Europe.

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.