Tuesday , February 7 2023

“One-way road to freedom” – Rruga, me drejtim unik, drejt lirise- deklaron Boris Johnson.

Ne paraqitjen e tij, te shume pritur, Kryeministri i Britanise zoti Johnson u paraqit shume me shprese dhenes per rihapjen e Britanise.

Duke e ndjekur me kujdes intervisten kupton se qeveria Britanike ka marre nje sere masash bazuar ne te dhena por edhe ne faktin se u paraqit shume me e sigurt mbi efektet e punes se tyre. Me fakte te sakta dhe data te mirepercaktuara zoti Johnson shpjegoje per te gjithe shtresat e ekonomise dhe jetes sociale se cfare do te lejohen dhe kur. Psh:

Shkollat, me perjashtim te Universiteteve, do te fillojne ne daten 8 Mars.

Dyqane, sallone bukurie, berbere, palestra si edhe turizmi ne ambiente te hapura do te rifilloje nga data 12 Prill, sipas planeve te qeverise. Per grupe mbi gjasht persona do lejohen vetem ne ambiente te hapura, jo te brendshme.

Nga 17 Maji, mund te fillojne vizita te nje familjeje tek nje tjeter ( pra vetem dy familje ne te njejten shtepi, ne te njejten kohe) por lejohen familje, deri ne 6 persona, te takohen ne Pub. Do te hapen hotelet, B&B resorante etj, prap me kufizimet per deri ne 6 persona si grup. Per me shume se 6 persona lejohen vetem ne ambinete te hapura psh ne park, apo kopshtin e hotelit apo resorantit ku mund te mblidhen deri ne 30 persona.

Klikoni mbi foton per te plotesuar formularin  per  kompanite qe deshirojne te  vizitojn  Britaninemerrni_pjese_ne aktivitetin ne Londer

17 Maj – shumica e rregulla do per ndalimin e takimeve  do te hiqen dhe do te hapen edhe hotelet dhe turizmi ne ambiente te mbyllura.

21 qershori eshte data kur mendohet, bazuar ne ecurine e pandemise, qe jeta te kthehet pak a shume ne formatin e parapandemise me aktivitete me shume pjesemarres dhe ne ambiente te brendshme.

23 Shkurt 2021

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.