Tuesday , February 7 2023

Si te ndertoni nje biznes online?

 

Tregtia elektronike apo ndryshe e quajtur me terminologjine e-commerce eshte procesi i shitjes te produkteve dhe sherbimeve tuaja ne internet, deri ketu te gjithe jane te familjarizuar pasi e perdorim shpesh per te blere apo per te marre nje informacion te caktuar.Statikisht ka shume biznese qe lancohen direk online dhe jo me zyra apo dyqane dhe kane pare nivele te mira shitjeje dhe kane arritur te gjejne edhe klientele nderkombetare.

Dhoam Britanike ne Shqiperi ka kurse te vecanta per te mbeshtetur keto biznese, si te reja por edhe ato te cilat duan te krijojne nje prezence online. Ketu do te gjeni nje informacion paraprak:

Perparesit e biznesit qe shet produkte on-line eshte mbi te gjitha se eshte e hapur per biznes 24/7, ku klientet kane mundesi te porosisin dhe te blejne ne cdo kohe te vitit.

Industria e cila mbeshtet e-commerce eshte zhvilluar shume vitet e fundit duke ofruar platforma dhe programe ne pergjigje te kerkesave per marketin, shitje por edhe analiza tregu. Ne ditet tona eshte shume me e lehte te ndertosh nje e-commerce dhe ka disa platforma te cilat ofrojne ekspertize te detajuar si SHOPIFY etj. Me posht mund te gjeni disa nga hapat qe duhet te ndiqni:

Emri i adreses se internetit (Domain name)

Fillimisht percaktoni qarte cfare do te ofroni online, dhe ne perputhje me te gjeni emrin e pershtatshem per ju. Ky emer eshte po aq i rendesishem sa edhe emri i biznesit apo produktit. Ajo duhet te reflektoje qarte ju dhe biznesin tuaj, qe edhe klientet te mund tju gjejne sa me shpejt.

Aktivizimi i  Faqes (Web Hosting)

Pasi keni zgjdhur emrin, do tju duhet platforma e cila ben te mundur aktivizimin e faqes ndryshe e quajtur Web Hosting. Kjo ehste nje kompjuter apo nje teresi kompjuterash qe mban te dhenat e faqes tuaj, te personave qe e vizitojne ate apo ri drejton vizitoret ne adresen e duhur prekatesisht, qe ndryhse quhet server.

Dy jane zgjidhje e zakonshme ku ose blen sherbimet e ofruara nga platforma te specializuar aper web hosting ose e beni vete por kjo kerkon jo vetem ekspertize te last ne fushe por edhe investim ne pajisje dhe linje shume te shpejt interneti. ne pergjithesi nje web hostin fillon nga 7 GBP ne muaj. na kontaktoni per tju rekomanduar Hoste te Pershtatshme

Programi per grafikun e blerjeve ( Shopping cart software)

kjo eshte nje element shume i rendesishem i e-commerce pasi i krijon lehtesine, pra rrejdhimisht edhe mundeson shitje me te shumta. kjo pjese a faqes mundeson klineteve te rishikojne edhe njehere zgjedhjet e tyre, ti ndryshojne apo tjetersosjne ato duke ofruar keshtu nje eksperience te kendshme. Disa nga programet me te mira jane Magneto and Shopify etj. Na kontkatoni per keshillen e duhur per profilin tuaj.

Dizenjo e faqes se E-commerce

Pika e pare qe duhet te vendosni eshte ne se do ta beni vete apo do te punesoni profesionist. Per te qene sa em fleksibel dhe funksional, ne do tju rekomandonim qe te perdornit nje Sistem te Manaxhimit te Permbajtjes (Sontent management System) sic eshte WordPress sepse ju ndihmone me shume element te dizenjimit dhe mire funksionimit

Gjithashtu duhet te merrni parasysh se si duket dyqani juaj dhe a eshte e lehte per vizitoret te gjejne ate qe kerkojne dhe ta blejne.

Dhoma Britanike ka disa studio dizenjimi qe adresojne kerkesat per ndertim faqes specifike, na kontaktoni qe tju japim kuotime mbi kerkesen tuaj. Nderkohe qe ne gjithmone sydherojme qe ju te mundoheni me pare ta beni vete. Kjo eksperience jo vetem do te familjarizoje me faqen por gjtihshtu do tju krijoje idene e qarte se cfare do tju kerkoni dizenjatorve.

Ceshtja me e rendesishme, konfirmojne ekspertet, eshte qe te jete e operueshme ne aparatura te ndryshme. Pra te hapet dhe mire pershtatet me PC, Pads apo ne telefone.

Manaxhimi i Pagesave (E-commerce payments)

Procesimi i pagesave behet nepermjet sistemit te pagesave te e-commerce . kjo mund te realizohet nepermjet bankes tuaj, ku ata ju mundesojne pagesat online, por gjithashtu edhe nepermjet platformave si paypal etj.

Ne te gjitha rastet duet te jeni te pergatitur sepse biznesi on line mund te rritet me hapa te paparashikueshem gje qe mudn tju gjeje te papergatitur per tju pergjigjur kerkesave dhe kj do te beje qe klientet te shkojne diku tjeter.

Marketimi i faqes tuaj e-commerce

Pasi e keni dizenjuar dhe ndertua, pajisur me gjithe mekanizmat e nevojshem , tani ejni gati ta promovoni qe te keni sa me shume vizitore. Financoni ne reklamimin nepermjet reklamve dhe pop up-et qe te ridrejtoni trafik ne faqen tuaj.

kerkoni dhe gjeni nje strategji te marketimit, ka shume keshilla ne internet per kete, duke filluar ng afjeke kyce qe terheqin vemendje e lezuesit apo marketing me pagese ne google.

Kini parasysh te lidhni pafen tuaj me faqe te tjera dhe keshu shikoni llojet e klienteles, kohen qe kalojne dhe produket qe ju intereson me shume kur ata vizitojne faqen tuaj.

Dhoam Britanike ne Shqiperi eshte e gatshme tju sygjeroje ekspert te cilet punojne me rritjen e shikueshmerise se faqes tuaj.

 

 

 

Lexo gjithashtu

Tranime te metejshme te Dhomes Britanike

Dhoma Britanike ne Shqiperi konfirmon vazhdimsine e trainimeve te meposhtme. Ftohen te marrin pjese: Manaxher, Punojes, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.