Tuesday , February 7 2023

Prodhimi Artizan i Birres dhe perfitimet rajonale.

Industria e Prodhimit te Birres, ne permasa artizanale, po lulezon ne Londer.

 

Per cdo qytetar te Londres qe frekuenton rregullisht pub-et e ka vene re qartesisht se si numri I llojeve te birrave apo edhe ndryshimi i pronesise te pub -eve ka ndryshuar shume keto tete vitetet e fundit. Shume prej hapsirave me pare te pashfrytezuara ne qender te qytetit por ne pozicione te ‘papershtateshme’ si psh hapsirat poshte mbikalimeve te trenave tashme jane kthyer ne pika te prodhimit te birrave artizanale. Nga me pak se 10 para 2010-tes tashme jane mbi 80 te tilla vetem ne Londer.

Nqs jeni te interesuar per te investuar ne kete industri na kontaktoni ne info@abcci.com

Thelbi i ketij bumi te prodhimit artizanal qendron ne faktin se qeveria i ka inkurajuar keto ndermarrje te vogla. Duke i pare si punesues por edhe inovatore ne menyren se si ata operojne. Qeveria Britanike ka vendosur nje takes simbolike per liter per birre te prodhuar ne permasat e vogla deri ne 5 000hl. Efekti i kesaj mase, e cila eshte nje mase e Bashkimit Europian, dhe ne gjermani eshte shume me e perhapur, ka sjelle qe prodhuesit vertet te qendrojne te vegjel dhe te shesin ne zonat e tyre locale. Ne nje analize te bere mbi efikasitetin doli ne setem 5% e tyre eksportojne port e tjeter kane shume deshire por nuk jane te sigurt.

 

Ne shqiperi prodhimi I vogel ka qene gjithmone nen ndikimin e paragjikimit si burimi I evazionit fiscal dhe I pasigurise. Nderkohe qe Europa e ndihmon prodhimin e vogel me masa lehtesuese dhe grnate.

 

Le te shpresojme se procesi I Vetingut dhe refomave ne systemin ligjor por edhe fusha te tjera duke perfshire edhe emdiat, mund te hapi rrugen per prodhime sa me shumta artizanale si per birren por edhe rakin e prodhime te tjera tradicionale Shqiptare

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.