Tuesday , February 7 2023

Rregullat e reja per levizjet ne Britani nga 7 janari 2021.

Qeveria Britanike deklaroje rregullat e reja te cilat kane per qellim te ulin numrin e infektimeve dhe rrjedhimisht i vjen ne ndihme NHS ( Sherbimve Kombetare te Shendetesise) qe te perballoje volumin e madhe te punes nga rastet e shumta. Konkretisht ne UK numri i vdekjeve ka arritur thuajse 76 000, nderkohe qe ne nje dite kemi 1162 vdekje ne dite.

 

Per gjithe informacionin ne anglisht lutemi klikoni ketu https://www.gov.uk/guidance/national-lockdown-stay-at-home

Ne pak fjale keto jane kufizimet:

Te gjithe udhetaret nderkombetar, duke perfshire edhe shtetasit Britanik, duhet te pajisen me certifikaten e testit Covid-19 perpara se ata te hypin ne avion, tren apo anije per ne UK, e kryer jo me shume se 72 ore nga nisja.

 

Ministri I Transportit Zoti Shapps deklaroje se qeveria do te jene fleksibel dhe do te pranoje te gjithe llojet e testeve pa rezerva, pra testet a shpejta dhe ato PCR.

 

Pasagjeret duhet te plotesojne formen Passsenger Locator Form ( Forma e vendndodhjes se pasagjerit) si edhe do te duhet te vete izolohen  PER 10 DITE, panvarsisht nga rezultatet e testit.

RREGULLAT E PERIUDHES SE IZOLIMIT:

E vlefshme deri ne 16 Shkurt, per momentin

Personat qe vizitojne Britanine NUK DUHET:

Te persorin taksi apo transport public

Te shkojne ne pune, shkolle ose zona publike

Te kene vizitore me perjashtim ne rastet e ndihmes mjeksore

Te mos shkojne per blerje ushqime etj , nqs mund ti porosisitn dhe ti vijne me delivery

 

KUSH LEJOHET TE MOS IZOLOHET PAS NJE UDHETIMI:

Dipllomatet

Personel I mbrojtjes, vizitore te qeverise apo nenkontraktore te qeverise

Shofere: te autobuzave, maune dhe mjete transporti qe hyjne e dalin rregullisht

Pilote apo ekipi qe sherben ne avion, tren apo anije.

 

A mund te behet test per te shkurtuar izolimin.

Jo ne qoftes se ne 10 ditet e fundit, perpara arritjes ne UK ju keni qene ne vendet qe nuk jane ne listen e Travel Corridor ( kjo perfshine edhe Shqiperine). Vendet e koridorit jane: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors

 

Po te mos izolohesh rrezikon nje gjobe nga £1000 deri ne £10000.

 

Per te gjithe Drejtuesit e Biznesit do tju ofrohen lehtesira nqs:

 

Jane Drejtor me nje CV te pasur si drejtor, dhe udhetimi I tyre do te sillte te ardhura te konsiderueshme ne Britani. Ata jane te perjashtuar vetem ne se ky aktivitet kerkon patjeter prezencen e tyre dhe nuk mund te behet online.  Vetem ne se udhetimi I tyre do te:

Te ruaj apo te krijoje 50 vende pune ne UK

Blerje mallrash apo sherbimesh nga nje kompani ne UK qe ka min 50 punojes ose blerja do te jete min 100 000 000 GBP.  Klikoni ketu https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

 

Qe te perfitoni kete status duhet te keni

Ftese nga kompani ne UK qe ju pret, ne leter me koke dhe te dhenat si

Emrin e plote te pritesit

Datelindja

Nr e pashaportes

Adresa ne UK

Te dhenat, tel e adrese nga drejtori I kompanise qe ju ftone

Nje ftese e qart dhe me gjithe specifikimet e nevojshme te biznesit se si biznesi ne UK do te perfitoje nga kjo ftese.

 

 

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.