Tuesday , February 7 2023

Single Euro Payment Area – mekanizmi i pare qe e ben biznesin Shqiptare te ndihet pjese e tregut europian.

Modernizim i sistemit të pagesave! Çfarë do të thotë kjo për bizneset shqiptare?

Kuvendi i Republikës ka miratuar ligjin e hartuar nga Banka e Shqipërisë dhe propozuar nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë “Për Shërbimet e Pagesave”.

Çfarë përfitojnë bizneset shqiptare? Çfarë përfitojnë individet nga modernizimi i sistemit te pagesave?

Pagesa brenda dites, ne te gjithe vendet zbatuese te marveshjes. Kjo do te mundesoje lehtesimine te berit biznes. Kosto te ulta te tranfertave sikur te behen brenda te njejtit vend. Vlere e njejte pasi behen veten ne euro. Bizneset dhe individet kane humur shuma te konsiderueshme vetem nga kurser e paravendosura te shkembimit nga institucionet transferuese.

 

Nje sistem pagesash është një mekanizëm që lehtëson transferimin e vlerës midis një paguesi dhe një përfituesi. Nese modernizimi i ketyre sistemeve ne Shqiperi realizohet bizneset do te jene te pare qe do te ndjejne ndryshimin. Duke ju  ofruar me teper  shpejtësi, besueshmëri ndermjet transaksioneve, siguri, komoditet, kosto te ulet sherbimi dhe saktësi.

 

Dhoma Britanike me ane te Webinar-ve e dites se Shtune ofron te trajnoje te gjitha bizneset qe te perfitojne nga teknologjine duke e vene ne dobi te tyre.

 

Për sugjerime ose komente mund të na kontaktoni nëpërmjet email-it zyrtar: info@abcci.com

Lexo gjithashtu

70 Vite Mbreterim i Mbretereshes Elizabeth II

Sipas faqes zyrtare te Mbreterise se Bashkuar, Mbreteresha eshte e para monarke britanike e cila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.